Schenströms Väg 1 730 60 RAMNÄS.

Boka konferensBoka

Fält markerade med en * är obligatoriska

Kontaktuppgifter


E-postTelefon

Datum & TiderIntegritetspolicy

Du ska känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Från och med den 25 maj 2018 har vi valt att uppdatera vår integritetspolicy. Klicka här för att läsa vår Integritetspolicy.

Kultur & Historia

Historievandringen

En vandring på ca: 1,5 km i området där guiden berättar om Ramnäs, brukets och Strömsholms kanals historia uppblandat med lite anekdoter från förr. Vandringen avslutas med en guidad visning i valsverket/Lancashiresmedjan från 1868.

Det kan vara bra att ha bekväma skor och kläder efter väder. Själva promenaden utomhus tar ca 25 minuter och sker delvis på asfalt, grus och en liten bit i skogsmark, resten av tiden befinner vi oss under tak i Lancashiresmedjan. Glöm inte att ta med kameran!

Antal deltagare: Obegränsat
Tidsåtgång: ca 1-2 timmar (beroende på antal deltagare och frågor från gruppen).

Smed för en timme

Smeden Henrik Levay berättar om smide och visar några exempel på järnets fantastiska formbarhet. Därefter får deltagarna själva smida sina egna krokar eller kapsylöppnare som de sedan får ta med hem.

Antal deltagare: 3-10 personer
Tidsåtgång: ca 1 timme (vid 3 deltagare)

Drejning & Keramik

Upplev drejning och lerans uppkomsthistoria när krukmakare Robert Umerkajeff tar er med på en resa genom keramikens rike.

Antal deltagare: Max 10 personer
Tidsåtgång: Cirka 1,5 timme

Vernissagemålning

Deltagarna delas upp i grupper om 5-6 personer per lag där lagen tilldelas sin egen linnedukstavla, staffli med penslar och färger. Därefter ges en instruktion om det motiv som varje grupp skall framställa. Det kan t.ex. vara det ämne som avhandlats under konferensen, eller ett rent fiktivt ämne.

Deltagarna får ca en timme på sig att färdigställa sitt motiv. När tavlorna är målade, är det dags för vernissagen där varje lag skall visa upp och presentera sin målning. Efter vernissagen diskuterar instruktören lite allmänt om de olika målningarna och om färgernas psykologi. Därefter avrundas aktiviteten med att instruktören delar ut ett hedersomnämnande till det lag som hade bästa presentationen i kombination med själva verket.

Antal deltagare: Max 75 personer
Tidsåtgång: Cirka 1,5 timme