Konst- & Kulturrundan 2019

Påskhelgen 19-21 april

För första gången öppnar vi upp som utställarplats för Konst- & Kulturrundan i Kolbäcksådalen. Vi har nöjet att få ha hela tio utställare hos oss under dessa dagar. Utöver fantastiska konstnärer som visar sina verk i Stallet kommer vi själva även erbjuda lunch, fika, middag och weekendpaket. Varmt välkomna!

Fredag 19 april

Stallet/Smedens BBQ

Konstutställning öppet 10-16

Lunch: BBQ med tillbehör 245 kr. Drop in, serveras kl 11-14
Fika: finns till försäljning hela dagen.
Middag: kl 18 öppnar vi vår BBQ! Det serveras lamm och fläsk från vår Glaze Pit och tillbehörsbuffé. Priser från 250 kr (150 gram kött)

Fredagsweekend: Middag på Smedens BBQ, Logi & Frukost. Pris från 1195 kr/pers. Läs mer!

Lördag 20 april

Stallet/Smedens BBQ

Konstutställning öppet 10-16

Lunch: BBQ med tillbehör 245 kr. Drop in, serveras kl 11-14
Fika: finns till försäljning hela dagen.

Herrgården

Middag: Fyrarätters påskinspirerad middag 670 kr/pers. Förbokning via vår onlinebokning/telefon. Kl 19.

Påskweekend: Herrgårdsfika, Vedeldade badtunnor, Fördrink, Fyrarätters middag, Logi & Frukost. Pris från 1995 kr/pers. Läs mer!

Söndag 20 april

Stallet/Smedens BBQ

Konstutställning öppet 10-16

Lunch: BBQ med tillbehör 245 kr. Drop in, serveras kl 11-14
Fika: finns till försäljning hela dagen.

Utställare i Stallet hos oss

Eva Edberg

Jag heter Eva Edberg och bor i Västerås. För tre år sedan öppnades en helt ny värld för mig genom skapandet "måla fritt". Jag har i grunden alltid stått för kreativitet, prestation och resultat... Läs mer!

Lars Hedberg (Lars of Sweden)

Lars of Sweden visar ett 20-tal bilder från möten med natur och människor. 
Han strävar efter att fånga de poetiska ögonblicken men också fantasi och lekfullhet återspeglas i bilderna... Läs mer!

Lena Linderholm

Lena A Linderholm är en av Skandinaviens mest älskade konstnärer och alltid med en doft av Provence i sin pensel som är fylld med nordens ljus och söderns färger. Jag vill skapa en klassisk design som inte är trendkänslig och lika fin år efter år... Läs mer!

Gösta Linderholm

Gösta visar ett par akvareller, litografier och konstfoto. Vid sidan om på ett bord finns hans CD-skivor Visor och Jazz plus Lenas och Göstas böcker OBS! Plus Göstas nya bok... Läs mer!

Emilia Linderholm

Emilia skapar sina verk i starka varma färger med stor inspiration från operans och dansens värld. Ofta finns en eller flera kvinnliga gestalter med i hennes målningar. Hon skapar i vattenbaserad olja men är också formgivare till...Läs mer!

Helena Segnestam Rosengren

“Jag tänker utanför ramarna men målar i dom” Oavsett om jag målar eller skulpterar vill jag att det ska finnas ett uttryck som berör. I porträtten vill jag hitta personens inre skönhet som speglar sig i det yttre. I mina andra konstverk vill jag... Läs mer!

Liselott From

Jag är konstnär och bor i Östersund där jag har min ateljé och keramikverkstad. Mitt skapande är ett behov, det är mitt sätt att leva. Inspiration får jag av livet med relationer, känslor, form och färg, musik, djur och natur. Jag skulpterar även i andra material såsom.. Läs mer!

Ingemar Johansson

Fotograf med huvudsaklig inriktning på genrerna gatu-, konsert-, natur- och resefoto.  Har haft separatutställningar med jazzfoton i Västerås och Bålsta och har deltagit i ett stort antal samlingsutställningar... Läs mer!

Jenny Lundin

Hobbykonstnär som målar för att det är roligt! Gillar att leka med färger. Utforskar material, färger, tekniker, stort och litet, tunt och tjockt. Målandet är en process som för mig oftast utmynnar i abstrakta tavlor i akryl... Läs mer!

Anette Vester

För mig är det en glädje att måla och det blir ofta en spännande upptäcksfärd med akryl och akvarell som resulterar i abstrakta eller föreställande motiv. Jag älskar att vara med färgerna och se vad som växer fram under... Läs mer!

Tips - förläng din Påskweekend

Förläng din Påskweekend till en Långweekend istället. Anslut till oss på fredagen, kika in utställningen i Stallet och njut av BBQ:n till middag. Vakna upp på lördagen, njut av fin frukostbuffé i vår Matsal och gör sedan rundan till närliggande utställarplatser. Rulla sedan in på herrgården igen till eftermiddagen och kryp ner med en drink i våra vedeldade badtunnor. Avnjut sedan en fin fyrarätters middag. Påsken är räddad!