Schenströms Väg 1 730 60 RAMNÄS.

Boka konferensBoka

Sommar 2019

Under sommarmånaderna händer det en hel del härligt här i Ramnäs utanför Västerås. Vi kommer att ha öppet för Bed and Breakfast under utvalda veckor och dagar samt så har vår restaurang Smedens BBQ öppet utvalda datum. Kanske är du på genomresa eller helt enkelt är sugen på en mysig sommarutflykt? Oavsett vad är du varmt välkommen hit till oss i Västmanlands vackra natur.

Vitt rum med inredning

Ombonade herrgårdsrum

I sommar öppnar vi upp vår herrgård för Bed & Breakfast till förmånliga priser. Hos oss bor ni i mysiga rum med bevarad herrgårdskänsla där varje rum har sin egen charm.

Läs mer

Priser & Datum

Incheckning onsdagar, torsdagar & fredagar
(vecka 24 & 26-33)

Onsd-tors

Dubbelrum 1590 kr/rum
Enkelrum 995 kr/rum

Fre-sön

Dubbelrum fred: 1650 kr/rum
Enkelrum: 1025 kr/rum

Incheckning 14:00-16:30. Önskar du checka in senare, meddela oss!
Frukost serveras kl 9-11

Boka här!
Bardisken

Smedens BBQ

Nästan alla fredagar öppnar vi upp vår restaurang Smedens BBQ som ligger belägen i vårt vackra gamla tegelstall. En helt ljuvlig lokal som osar fin brukshistoria. Där serverar vi rökt kött och korvar som är tillagade på låg temperatur i vår smoker i mellan 15 och 18 timmar och som sedan får sin karamellisering och grillyta på Smedens heta härd, en så kallad Glaze Pit.

Läs mer

Terassmeny

För den som känner suget efter något matigt kommer vi att erbjuda en terassmeny. Fråga oss när du checkar in!

Att göra!

Det finns mycket att hitta på runtomkring oss. Hos oss kan du bland annat bada i kanalen och basta, spela boule nere på vår mysiga gräsmatta, besöka vår hantverksby eller låna cyklar för en tur runt byn. En kort kort bilfärd från oss finns även flera utflyktsmål att besöka. Här följer några utflyktsmål vi rekommenderar.

Hälleskogsbrännan

En del av det område som drabbades av den stora skogsbranden sommaren 2014. Här kan du ta del av den spännande förändring som nu sker när ny grönska växter och djurlivet letar sig tillbaka. Schenströmska Herrgården hjälpte till att husera flertalet av de brandmän som kämpade med släckningsarbetet. Cirka 30 minuter bort.

Läs mer

Skultuna Mässingsbruk

Skultuna Messingsbruk & Fabriksbutiker är ett av Sveriges populäraste turistmål med Fabriksbutiker, Museum och Café. På samma ställe sedan år 1607. Här finns även en Iittala-outlet för den som är sugen på att göra fina fynd! Cirka 20 minuter bort.

Läs mer

Sala Silvergruva

Sala silvergruva är en silverfyndighet sydväst i Sala i kontinuerlig drift från 1400-talet till 1908. Den sista gruvan, Bronäsgruvan, stängdes 1962. Idag arrangeras nedstigningar i gruvan och guidade turer. I gruvan hålls även konserter och andra lämpliga festevenemang. Precis i närheten finns det även en stor butik med antikviteter. Väl värt ett besök, cirka 40 minuters bilväg bort.

Läs mer

Webbtips

För mer aktiviteter och utflyktsmål läs vidare:

www.vastmanland.se
www.ekomuseum.se
www.bruksleden.se